Kuntoutuslaitoksen kattona vaaleanpunainen aamuaurinko. Rakennukset, pellot ja metsä ovat turvallisen kuvun alla. Hiljainen huomenen toivotus maailmankaikkeudelta. Voiko taivas hymyillä? 

Aamut ovat raittiuden juhlahetkiä. Toisinaan jo illalla ennen nukahtamista haaveilen aamukahvista, rauhasta ja virkeydestä, joka maistuu niin hyvälle. Täyteläinen aamukahvi ja yksinäinen tupakkahetki, en tiedä mitään parempaa.

Juomakautena kahvi vaihtuu Koffiin, rouskin aamusumpit suoraan purkista, ettei päänsärky pääsisi yllättämään. Joskus sattuu kofeiiniöverit, koska otan tabletit vahingossa kahteen tai kolmeen kertaan. Aamurutiineihin kuuluu myös rekkalastillinen muita pillereitä, joilla turvaan juomiselle suotuisan fyysisen olotilan. Närästyksen ja ripulin hoito on tärkeää. Onhan erittäin kustannustehotonta, jos juuri juotu alkoholi kipuaa ruokatorvea ylös. Krooninen ripuli taas tekee muuten vain olon hankalaksi, kun persereikä huutaa hoosiannaa, wc-paperia ei ole, tai sen käyttömäärät tulevat kalliiksi, ja itse toimitus saa paksun juopon hikoilemaan ja hengästymään. Satakiloisen perseenpyyhintä ei ole helppo suoritus, varsinkaan yleiskunnon ollessa nolla. Kirsikkana kakussa on oman haarovälin pisteliäs lemahdus, jota toimituksen yhteydessä joutuu haistelemaan. Yskiessä ja räkäisesti nauraessa housuun lirahtaa tippa jos toinenkin, pierun mukana saatta livahtaa lusikallinen. Housuja ei aina ehdi tai muista vaihtaa, suihkussa käyminen saattaa jäädä suunnitelman tasolle. Tässä tapauksessa sanonta "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" toimii ilmeisesti poikkeuksena, joka vahvistaa säännön. Itsestä huolehtiminen tuntuu hyvin kuormittavalta. Hampaitakin on haasteellista pestä, koska se johtaa väistämättä raivokkaaseen yskimiseen tai oksentamiseen, tai molempiin. Lisäksi harrastan dokatessa varsin paljon lähiseutumatkailua, eikä mukaan yleensä osu puhtaita vaatteita saatika hygieniatarvikkeita. Dokauskavereitten kämpiltä tosin saattaa löytyä sinne aiemmin unohtuneita vaatekappaleita, mutta harvemmin pestyinä ja kauniisti kaappiin viikattuina. Yöllä ei viitsi koneellista pyöräyttää, eikä aamulla ehdi, koska on kiire, että varmasti ehtii ysiksi baariin nauttimaan häppärijuomista ja kapakan rauhaisasta aamutunnelmasta. Amatöörit saapuvat vasta iltapäivällä metelöimään. Silloin onkin hyvä hetki siirtyä jonkun kämpille viettämään siestaa ja ruokatuntia.

Yleisesti ottaen kehonsa huollattamiseen liittyvät välttämättömyystarvikkeet ovat aina eri paikassa kuin itse on. Kavereiden kämpillä voi toki mennä suihkun alle seisomaan, mutta asiaan kuuluvat pesuaineet ja edes välttävästi puhdas pyyhe on useimmiten luxusta, jota ei ole saatavilla. Paras tapa ilahduttaa ystävää, tietysti juominkien, tupakan, pamien ja pöperöiden jälkeen, ovat wc-paperi, hammastahna ja saippua, tässä järjestyksessä.