Olen lopen kyllästynyt kuuntelemaan niinsanottua läski-läppää. Jos olet ylipainoinen, niin vaikuttaa siltä, kuin kenellä tahansa kadun tallaajalla olisi oikeus asiasta huomauttaa. Meillä läskeillähän ei ole kotona peiliä tahi vaakaa, josta voisi itse tilanteen todeta, vaan paikalle tarvitaan aina joku, joka asiasta huomauttaa.

Olen lihonut pääasiassa raskaan psyykelääkityksen ja juomisen seurauksena. En ole varsinaisesti tähdännyt mahdollisimman suuren ruhon hankintaan, vaan tilanne on kärjistynyt voimistuneen ruokahalun seurauksena. Kärsin itse tilanteesta. Jo ihan siitäkin syystä, että läskinä eläminen on raskasta. Kaikki toiminnot, liikkuminen, ylipäätään asioiden suorittaminen, kuten kävely, tuntuu painavalta, koska olen painava. Vahvana kakkosena asiaa toki mutkistavat ulkonäölliset seikat. En tunnista enää itseäni kymmenen vuotta vanhoista kuvista.

Miksi siis sinä, joka katsot parhaaksi läskin haukkumisen, teet niin? Jos kyse on huumorista, niin miksi minua ei oikeastaan naurata? Naurattaako sinua? Onko se oikeasti niin hauskaa, kuin annat ymmärtää? Loppujen lopuksi, olenko tekemisissä sosiopaatin vai idiootin kanssa, kun kuuntelen päivästä toiseen tätä "hauskaa" vitsien veistelyä?

Etenkin ns. poikaystävälläni on tapana päivittäin tuoda jossain muodossa esille se, miten läski olen. Hän ei ole ainoa. Tilanne on puoleltani lähenemässä loppuaan, koska en varsinaisesti enää ymmärrä, miksi jaksan tätä jatkuvaa paskanjauhantaa kuunnella. Tänään näin vanhaa hoitoa ja nukuin hänen kainalossaan. Tuntui hyvältä. Tuntui hyvältä siksi, että hän ei katsonut asiakseen kommentoida rupsahtanutta ulkonäköäni, vaikka minua tuskin tunnistaa kahden vuoden takaisesta profiilistani, jolloin tapasimme ensimmäisen kerran.

Eikä ole kyse siitä, etten tunnustaisi tosiasioita. Tiedän kyllä, että minusta on tullut liitoksistaan rapiseva valkovalas, maailman suurin uimahyppypommi, harpilla piirretty turvonnut olio. En vain juuri nyt voi asialle mitään. Suurin huoleni ei ole suurentunut ulkonäköni, vaan se, pysynkö enää hengissä tällä juomisella.